beautylosophyblog@gmail.com

beautylosophyblog@gmail.com

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

MAKEUP DON'Ts- 5 Λάθη στο μακιγιάζ και πώς να τα αποφύγεις

Hello beauties...Μόλις πέρασε ένα όμορφο τριήμερο και ελπίζω να περάσατε όμορφα...Όλες μας λίγο-πολύ βγήκαμε κάποια βόλτα,διασκεδάσαμε,ντυθήκαμε καλά,βαφτήκαμε...Τι είπα?Ναι,βαφτήκαμε..Και βρήκα ευκαιρία να μιλήσουμε για τα  Όχι στο μακιγιάζ,με άλλα λόγια τι πρέπει εμείς οι κοπέλες να προσέχουμε όταν βαφόμαστε γιατί πολλά λάθη κάνουμε και το αποτέλεσμα όχι μόνο ωραίο δεν είναι αλλά πολλές φορές αντιαισθητικό...Πάμε να δούμε μαζί λοιπόν τα πιο συχνά makeup fails...

1)Το makeup "μάσκα": Αναφέρομαι φυσικά στις περιπτώσεις που αντί για μακιγιάζ βλέπεις απλά μια μάσκα,σα να φοράς προσωπείο!! Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους κυρίως..είτε το makeup που χρησιμοποιείς είναι πολύ σκούρο-ανοιχτό για την επιδερμίδα σου,είτε με το bronzer σου έχεις περάσει όλο το πρόσωπο το οποίο ξεχωρίζει απ'το λαιμό τόσο πολύ σα να φοράς μάσκα...Η απλά βγαίνοντας φόρεσες άλλο κεφάλι τροπικό ή πολικό που δεν ανήκει στο υπόλοιπο σώμα.
Η λύση: όταν επιλέγεις να αγοράσεις κάποιο makeup φρόντισε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιδερμίδα σου και καλού κακού δοκίμασε το πριν το αγοράσεις στο μάγουλό σου για να δεις αν σου ταιριάζει.Στον καρπό που συνήθως όλες μας το δοκιμάζουμε δεν καταλαβαίνουμε απόλυτα αν μας ταιριάζει η απόχρωση. Όσον αφορά το bronzer τώρα που έρχεται χειμώνας καλύτερα να το αποφεύγεις αλλά αν δεν μπορείς να το αποχωριστείς,εφάρμοσε μόνο μικρή ποσότητα κάτω από τα μήλα και ελάχιστο γύρω από το στεφάνι των μαλλιών σου.Σε βαθμό μόνο που να είναι ανεπαίσθητο.


2)Πολύ έντονα βαμμένα φρύδια: Φέτος είναι τάση τα παχιά φρύδια τύπου Cara Delevingne, και σίγουρα τα πυκνά αλλά καλοσχηματισμένα φρύδια είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για ένα συμμετρικό και όμορφο πρόσωπο..Τα υπερβολικά βγαλμένα και αραιά αφαιρούν την ένταση και τη ζωντάνια από το βλέμμα μας.ΟΜΩΣ... δε πρέπει και να το παρακάνεις.Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να δείχνουν πάνω σου αφύσικα έντονα σα να τα ζωγράφισες με μαρκαδόρο,και κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο σε πασαρέλες όπου τα extreme makeups συνοδεύουν ένα εκκεντρικό ντύσιμο.
 Η λύση: Αφαίρεσε λοιπόν τις περιττές τριχούλες και αφού τους δώσεις ένα όμορφο σχήμα, γέμισέ τα ελαφρώς με μια σκιά στην ίδια απόχρωση με τα φρύδια σου και έπειτα με ένα βουρτσάκι χτένισέ τα για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

3)Έντονα Μάτια και Έντονα Χείλη: Ένα από τα πιο σοβαρά ατοπήματα στο μακιγιάζ είναι να προσπαθήσεις να συνδυάσεις έντονα βαμμένα μάτια με έντονα χείλη.Θα έχεις ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα που θα τραβήξει τα βλέμματα αλλά όχι επειδή είναι ελκυστικό...μάλλον το αντίθετο.Ένας τέτοιος συνδυασμός γίνεται μόνο από επαγγελματίες που ξέρουν πως να μην κάνουν το αποτέλεσμα αντιαισθητικό και σε ειδικές περιπτώσεις.
Η λύση: Διάλεξε που θα ήθελες να στραφεί η προσοχή των γύρω σου και πράξε ανάλογα...Τι εννοώ?? Αν θέλεις να σαγηνεύσεις με το βλέμμα σου κάνε smoky eyes και τόνισε τις βλεφαρίδες σου (γιατί όχι,σχημάτισε και μια γραμμή με το eyeliner για γατίσιο βλέμμα) τα οποία θα ταιριάξεις με nude χείλη. Αν πάλι τα χείλη σου είναι το δυνατό σου σημείο,φόρα το πιο σέξυ κόκκινο κραγιόν σου αλλά κράτησε μινιμαλιστικό το μακιγιάζ των ματιών σου με eyeliner και mascara.

4)Το concealer-φάντασμα: Καλό είναι το concealer δε λέω αλλά όταν το χρησιμοποιείς σε μεγάλη ποσότητα και ΚΥΡΙΩΣ σε πολύ πιο ανοιχτή απόχρωση από το δέρμα σου το αποτέλεσμα είναι να μοιάζεις με φάντασμα με τους λευκούς κύκλους κάτω από τα μάτια σου.
Η λύση: Η απόχρωση που θα διαλέξεις για το concealer σου φρόντισε να είναι όσο πιο κοντά στη δική σου απόχρωση για να μη δείχνει αφύσικο το αποτέλεσμα.Αν έχεις έντονους μαύρους κύκλους μην επιχειρήσεις να τους καλύψεις με ανοιχτόχρωμο concealer.Υπάρχουν για τη συγκεκριμένη περίπτωση ειδικά καλυπτικά στικ ή υγρά concealer σε χρώματα ουδέτερα που γίνονται ένα με τη δική σου απόχρωση δέρματος.

5)Ροζ χείλη χειμώνα-καλοκαίρι: Όχι,όχι και...όχι !! Ειδικά αν είναι και περλέ ακόμη χειρότερα..Είναι αρκετά ξεπερασμένο το περλέ και το ροζ-άσπρο σχεδόν κραγιόν είναι μόνο για τη barbie (στην καλύτερη περίπτωση).Το καλοκαίρι ένα ροζ κραγιόν σε ματ υφή είναι ανεκτό και ίσως και κατάλληλο,όμως και το χειμώνα με fake tan είναι too much.
 Η λύση : Επέλεξε αποχρώσεις για τα κραγιόν σου σε μάτ υφή και αν θέλεις να δώσεις λάμψη στα χείλη σου πρόσθεσε ένα gloss στην  ίδια απόχρωση. Υπάρχουν άλλωστε τόσα όμορφα χρώματα να διαλέξεις εκτός από τα ροζ και τώρα που είναι φθινόπωρο και έρχεται χειμώνας, τα wine lips, κόκκινα δηλαδή στο χρώμα του κρασιού είναι από τις πιο hot τάσεις.








Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

5 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάρτηση! Θα θυμάμαι όσα γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το post σου!!
    Συγχαρητήρια!
    Έχεις βραβειάκι από εμένα http://cometomybdr.eu/unpaixtable-blogger-award/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ omorfh kathe mera <3 Μαρίνα μου ευχαριστωωώ πολύ <3 Πολύ έξυπνη ιδέα αυτή..θα την εφαρμόσω και εγώ..Thank u girls

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστα!!ακαθημερινα λάθη π μ λιγη προσοχη διορθωνονται ευκολα με ευχαριστα αποτελεσματα!
    Www.getalocalife.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια...Get a Loca Life <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML