beautylosophyblog@gmail.com

beautylosophyblog@gmail.com

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Colour Blocking : 5 βήματα για επιτυχημένες εμφανίσεις

Ριγέ σχέδια και έντονα χρώματα θα κυριαρχήσουν και φέτος την άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι όχι μόνο στα ρούχα αλλά και στα διάφορα αξεσουάρ.

Οι περισσότερες από' μας θα προτιμήσουν τις πιο ασφαλείς επιλογές όπως το να φορέσουν μόνο ένα ρούχο σε έντονο χρώμα ή ριγέ και το υπόλοιπο σύνολο μονόχρωμο ώστε να αποφύγουν τις στυλιστικές ατασθαλίες. Κάποιες όμως θα επιλέξουν το colour blocking που επανήλθε δυναμικά.

Ενώ βέβαια τα σύνολα που εφαρμόζουν αυτή την τεχνοτροπία δείχνουν υπέροχα στις πασαρέλες υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε ένα υπερβολικό και αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Πώς θα αποφύγουμε λοιπόν την υπερβολή? Τα παρακάτω βήματα θα σου δείξουν  πως να πετύχεις το colour blocking στο ντύσιμο σου σωστά ώστε να προσεγγίσεις αυτήν την τάση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Μην επιλέγεις colour blocking σχέδια με μεγάλη διαφορά φωτεινότητας από αυτή ανάμεσα στα μαλλιά, το δέρμα και τα μάτια σου. Για παράδειγμα ο συνδυασμός μιας έντονης μπλε με μια έντονη πράσινη απόχρωση μπορεί να είναι υπερβολικός για γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και δέρμα.
  • Έχε πάντα στο νου σου τον όγκο των σχεδίων. Οσο μεγαλύτερα είναι τα σχέδια τόσο μικρότερη πρέπει να είναι η χρωματική αντίθεση μεταξύ τους.Μπορείς για παράδειγμα να προτιμήσεις το συνδυασμό του μπεζ με καμηλό.
  • Τα πολύ έντονα χρώματα ή τα μεγάλα σχέδια προσθέτουν όγκο στη σιλουέτα. Αυτό μπορεί να είναι θετικό αλλά και πολύ αρνητικό ταυτόχρονα ανάλογα με το σωματότυπο της καθεμίας.
  • Αφού δοκιμάσεις το σύνολό σου στάσου περίπου 3 μέτρα μακριά από τον καθρέφτη και κοιτάξου καλά.Αν το αποτέλεσμα σου αποσπά την προσοχή τότε δοκίμασε κάτι άλλο πιο ήπιο σε αντιθέσεις.
  • Οι colour blocking επιλογές σε αντίθεση με τα μονόχρωμα σύνολα δεν ψηλώνουν ούτε λεπταίνουν οπτικά τη σιλουέτα. Αν είσαι μάλιστα μικροκαμωμένη δώσε ιδιαίτερη σημασία γιατί μπορεί να μικρύνεις κι άλλο τη σιλουέτα σου.



Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML